Regülatör Seçimi

Regülatör Seçimi;

İletişim yada Yorum Yap bölümünden sormak istediklerinizi sorabilir detaylı teknik bilgi ve ihtiyacınız olan ürünü seçebilirsiniz.

Voltaj Regülatörleri çeşitli nedenlerle şebeke gerilimlerinde meydana gelen voltaj düşmelerinden veya voltaj yükselmelerinden dolayı ev, işyeri, fabrika vb. yerlerdeki elektrikli ve elektronik cihazlarımızın zarar görmesini önlemek yada yeterince verimli çalışabilmesini sağlamak amacıyla üretilen elektronik voltaj düzenleyicilerdir. Regülatör seçimi güç ölçümüne ve stabilize olma hızına bağlı olarak yapılmaktadır.
Monofaze Servo Regülatör modelleri yaklaşık olarak 100 V / Sn. hız ile,
Trifaze Servo Regülatör modelleri ise yaklaşık 60 V / Sn. hız ile düzeltme yapmaktadırlar.
Daha hızlı düzeltme gereken durumlarda mutlaka Mikroişlemcili Servo Regülatör yada Statik Regülatör tercih edilmelidir.
Servo Regülatör modelleri değişik giriş gerilim aralıklarında üretilebilmektedir.
Standart olarak 150 VAC – 250 VAC aralığında üretilen Servo Regülatör modelleri isteğe göre 90 VAC – 300 VAC aralığına kadar esnetilebilmektedir.

Monofaze Servo Regülatör seçimi; 1 Faz giriş 1 Faz çıkışlı ( Monofaze ) Voltaj regülatörleri 1-50kVA Aralığında imal edilmektedir. Regülatörlerimiz TSE Standartlarına uygun imal edilmektedir. Tüm ürünlerimiz varyaklı sistem olup trafolar bakırdan imal edilmiştir. Ev için regülatör ihtiyaçlarınıza kesin çözümler sunan FCM Regülatör 220VAC elektrik ihtiyacı olan tüm alanlarda güvenle kullanılabilir.

Trifaze Servo Regülatör Seçimi; FCM’nin sanayi uygulamaları için geliştirdiği Trifaze Giriş Trifaze çıkışlı voltaj regülatörleri , makine, tekstil, sağlık, askeri ve sanayi alanlarında kullanılmaktadır. Üstün özelliklere sahip FCM Trifaze voltaj regülatörlerinde kullanılan varyaklar H sınıfı yüksek iletim özellikli bakır tellerden üretilmiştir.

Trifaze Regülatör Seçimi; Varyak nüvesi, yüksek gausslu yönlendirilmiş silisli saçtan imal edilir. Regülatör içerisinde çıkış gücüne uygun booster trafo bulunup, sargılar cam elyaf izoleli bakır tel ile yapılır. Enerji stabilizasyonu için sizde FCM’yi tercih edin.

Monofaze Mikroişlemcili Regülatör Seçimi; Mikroişlemcili Regülatör teknolojisi Servo Motorlu analog regülatör sistemlerinin regülasyon hızının yetersiz kaldığı elektrik cihazlar için geliştirilmiş ve Dijital kontrol üniteleri ile desteklenmiş bir Voltaj regülatörü sistemidir. Analog Servo regülatör sistemlerinin Voltaj düzenleme hızı saniyuede 85V/sn değerlerini yakalamaya çalışırken Mikroişlemcili regülatör ile bu regülasyon hızı 200V/sn değerlerine ulaşabilmektedir. Makine sektörünün vazgeçilmez hassas elektronik cihazları olan CNC, Tel erezyon, Lazer kesim vb. sistemler için ideal voltaj regülatörü görevini yerine getirebilecek teknolojidir. Hangi tip voltaj regülatörüne ihtiyacınız olduğu hakkında konusunda uzman satış ekibimizden hemen destek alabiliriniz.

Regilatör seçimi; Üç fazlı regülatör sistemleri içerisinde Mikroişlemcili regülatör kullanımı çok yaygındır. FCM Trifaze mikroişlemcili voltaj regülatörü ile Endüstriyet elektronik cihazlarınıza sabit gerilim elde edebilirsiniz. Mikroişlemcili regülatörlerimiz Monofaze olarak 1-40kVA arasında üretilmektedir. Trifaze üretim şekli 10.5kVA’dan başlamaktadır. Siparişe göre yüksek güçte regülatör imal edilebilmektedir. Şuan için maksimum 2000kVA Regülatör üretilmiştir. Bu kapasitedeki regülatörlerimiz genelde Türk cumhuriyetleri Azerbeycan, Türkmenistan, Kazakistan gibi ülkelerde yoğun olarak kullanılmaktadır.

Statik regülatör sistemleri Voltaj regülatörü teknolojisinin en gelişmiş halidir. İçerisinde herhangibir hareketli parça içermeyen Statik regülatör sistemi tam elektronik yapısı ile üstün koruma fonksiyonlarına sahiptir. En belirgin özelliği voltaj regülasyon hızıdır. Monofaze Statik Regülatörler ev ve ofis kullanımı için ideal çözüm ortağınız olabilir. Hassas elektronik ev aletleriniz hızlı voltaj regülasyonu sayesinde elektriksel dalgalanmaları neredeyse hissetmezsiniz.

Statik Regülatör Seçimi; ( Tam Elektronik Regülatör ) Statik regülatör sistemleri klasik servo regülatör sistemlerinden farklı yeni bir teknolojidir. Regülatör içerisinde hareketli bir ekipman bulunmaz voltaj regülasyonu elektronik yarı iletken malzemeler ile yapılmaktadır. FCM Statik regülatör sistemleri bünyesinde kullanılan Tristör teknolojisi sayesinde 500V/sn gibi bir zaman diliminde voltaj regülasyonunu tamamlar Hassas elektronik cihazlarınız için üstün voltaj düzenlemesi sağlar. Statik regülatör sisteminde bulunan elektronik koruma fonksiyonları ile ani voltaj dalgalanmalarından etkilenme riskinizi minimum seviyede tutarken sabit voltaj çıkışı çalışmalarınızın aksaksız devam etmesini sağlar. Sınıfının en hızlısı statik regülatörlerimiz ile enerji dalgalanmalarına son. Yüksek Kalkış Akımı FCM Statik Voltaj Regülatörleri ani ve yüksek akımlara dayanıklı yarı iletken elemanlar (thyristör) sayesinde yüksek kalkış akımı gerektiren yüklere çok hızlı cevap vermektedir. Hızlı voltaj regülasyon özelliği bir çok alanda test edilmiş ve yarı iletken elemanlar 20 milisaniye için nominal akımın 10 katına dayanabilmektedir. Oysa servo motorlu voltaj regülatörlerinde ise bir asenkron motorun kalkış demerajında bile, fırçaların kontak noktasında kontak direncinden dolayı çok yüksek sıcaklık meydana gelecek, fırçanın ve transformatörün yüzeyinde tahribata neden olacaktır.

Statik Voltaj Regülatörü Seçimi; Bünyesinde hiçbir hareketli parça içermeyen tamamen elektronik voltaj regülatörüdür. Voltaj düzeltmesi tamamen mikroişlemci denetiminde dijital teknolojiyle milisaniyeler mertebesinde gerçekleştirilir. Aşınacak, eskiyecek bakım gerektirecek hiçbir parçası yoktur. Şebekenin ilk periyodunda gerilimdeki değişimi hissederek bir periyod sonra voltajı monofaze 220 VAC veya trifaze 380 VAC seviyesine getirir. Maksimum 20 milisaniye de düzeltme gerçekleşir. Üretiminde özenle seçilen, ani ve yüksek akımlara dayanıklı yarı iletkenler ( thyristör – IGBT ) sayesinde yüksek kalkış akımı gerektiren yüklere çok hızlı cevap vermektedir. FCM Statik voltaj regülatörleri kontrol paneli üzerinden her fazı bağımsız olarak açma kapama özelliğine sahiptir. Aşırı akım, aşırı gerilim, aşırı yük, aşırı sıcaklık ve kısa devre korumaları bulunan FCM Statik regülatör sistemleri ile enerji dalgalanmalarına kesin çözümler.

"21 Yorum Yapılmış" Yorum Konusu: “Regülatör Seçimi”

  1. SAYIN İLGİLİ EVİMİZ İÇİN BİR REGÜLATÖR ALMAYI İSİTOYRUZ MİKROİŞLRMCİLİ… EVİMİZDE KULLANDIĞIMIZ ARAÇ VE GEREÇLER
    1 desktop pc
    1 buzdolabı
    1 bulaşık makinası
    1 ütü
    1 ketıl
    1 fırın
    1 lcd tv
    1uydu alıcı
    1 şohben

    kullanığımız aletler bunlar gerekli regülatör gücü ve fiyatını mail adresime göndermenizi rica ederim


  2. Yalçın BUDAK

    Merhaba Sayın Yetkili,
    Ev için regülatör fiyatı rica ediyorum. Evde kullanılan araç ve gereçler hemen hemen standart dır. o nedenle yazmıyorum. sayfanızda birden çok çeşit olduğu için hangisini almalıyız ve fiaytı nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  3. ERKAN A.

    merhabalar , evim iiçin almayı düşündüğüm regülatör hangi tipte ve özelliklerde olmalıdır.
    Evde bulunan cihazlar ;
    KOMBİ
    BİLGİSAYAR
    TV
    BULAŞIK MAKİNASI
    ÇAMAŞIR MAKİNASI
    ASPİRATÖR
    ÜTÜ
    KETIL
    FÖN MAKİNASI


  4. Hasan ORHAN

    SAYIN İLGİLİ EVİMİZ İÇİN BİR REGÜLATÖR ALMAYI İSİTOYRUZ. NASIL BİR CİHAZ ÖNERİRSİNİZ. EVİMİZDE KULLANDIĞIMIZ ARAÇ VE GEREÇLER
    1 desktop pc
    1 buzdolabı
    1 bulaşık makinası
    1 ütü
    1 ketıl
    1 fırın
    1 lcd tv
    1uydu alıcı
    1 şohben

    kullanığımız aletler bunlar gerekli regülatör gücü ve fiyatını mail adresime göndermenizi rica ederim


  5. Kemal Cengiz

    Sayın ilgili, İki katlı mustakil evimdeki elektrik tesisatına çok güveniyorum, her damarı, her hattın nerden geçtiğini biliyorum. Herhangi bir yerde kaçak olduğunda derhal röle atarak güvenlik sağlar. Ancak benim sorunum şu dönem içerisinde elektronik cihazlarda özellikle güç kaynağı, pc, reciever, modem ve mikrodalaga fırını gibi aletler bozuldu. Sık sık değiştirilen ampulleri saymıyorum. Bu konuda danıştığım kişiler voltajın yüksek olabileceğini söylediler. Ölçtüm: 230-238 arasında değişiyor. TEK i aradım %10 + veya – normal dediler. Bu arızaları da genelde yağmurlu, şimşekli gökgürültülü havalarda yaşıyorum. Bana ne önerirsiniz, evimde trifaz elektrik girişi ve saati var. İlginize şimdiden teşekkürler.


  6. ESİN ESEN

    merhabalar sürekli çalısan 2 fırınlı bir iş yeri için dogalgaz hattına baglanabilen regilatör hangisidir
    fiyatıyla birlikte bildirirseniz sevinirim


  7. Gülbin İrinç

    Merhaba,
    Evim icin regülatör almayı düşünüyorum. Evde trifaze mevcut. Klima bakımı icin gelenler, 10 kw’lık 3 tane regülatörün yeterli olacagını söylediler. Sizce bu yeterli midir, degil ise ne tavsiye edersiniz. Ayrıca fiyatları hakkında da bilgi verebilirseniz cok sevinirim.
    Tesekkurler, kolay gelsin
    Evdeki elektirikli cihazlar;
    3 adet klima
    buzdolabı
    camasır makinası
    bulasık makinası
    mini fırın
    mikrodalga
    kettle
    tost makinası
    bilgisayar
    şofben
    tv
    ütü
    fön makinası


  8. METE TEMİ

    merhabalar , evim iiçin almayı düşündüğüm regülatör hangi tipte ve özelliklerde olmalıdır.model kodunu ve resmini yollarsanız teşekkür ederim.
    Evde bulunan cihazlar ;
    KOMBİ
    BİLGİSAYAR
    TV
    BULAŞIK MAKİNASI
    ÇAMAŞIR MAKİNASI
    ASPİRATÖR
    ÜTÜ
    KETIL
    FÖN MAKİNASI


  9. Gökhan Tatlı

    Merhaba iyi çalışmalar, ben kalorifer kazanım için regülatör almak istiyorum ne tür bir cihaz önerirsiniz?


  10. bazhan

    merhabalar , evim iiçin almayı düşündüğüm regülatör hangi tipte ve özelliklerde olmalıdır.
    Evde bulunan cihazlar ;
    KOMBİ
    BİLGİSAYAR
    TV
    BULAŞIK MAKİNASI
    ÇAMAŞIR MAKİNASI
    ASPİRATÖR
    ÜTÜ
    KETIL
    FÖN MAKİNASI


  11. mehmet fatih

    evde şantiye elektriği kullanıyoruz. trifaze çalışan (siemans) su ısıtıcısı ve bütün elektrikli aletlerden (bul.mak., çam.mak.ütü, fırın, 4 klima, buzdalabı mevcut.) bu durumda nasıl bir regülatör almalıyım ve maliyeti ne olur. teşekkür ederim


  12. UĞUR GÖK

    KOMBİ
    BİLGİSAYAR
    TV
    BULAŞIK MAKİNASI
    ÇAMAŞIR MAKİNASI
    ASPİRATÖR
    ÜTÜ
    KETIL
    FÖN MAKİNASI


  13. kutay ugur

    merhabalar evimde 1 adet led 120 ekran tv,1 adet no-frost buzdolabı,1 adet 6 çekmeceli büyük difiriz,bilgisayar,bulaşık mak.çamaşır mak.ve bunlar için regülatör almak istiyorum yalnız hepsi ayrı yerlerde lojmanda oturuyorum fişe takılan ve akımı düzenleyen priz şeklinde regülatörler varmış sizin de fikrinizi ve önerinizi almak istiyorum cevap verirseniz sevinirim.


  14. Mustafa ALP

    Merhaba, gerilim dalgalanmaları yüzünden kombim, buzdolabım, multimedya cihazım ve son olarakta bulaşık makinam arıza yaptı. Bu arızalardan artık bıktım ve ardıda kesilecek gibi gözükmüyor. Sonuçta gerilim regülatörü almaya karar verdim. ancak tipi ve gücü konusunda bilgim yok. Evimdeki cihazların kabaca listesini aşağıya çıkardım. Gerçi hepsi aynı anda çalışmıyor ama çalıştığı zamanlarda oluyor. buna göre bir regülatör tasiye edermisiniz.

    Evde yüksek akım çeken cihazlar ;

    Kombi
    Masa üstü bilgisayar
    CRT tv
    Buz dolabı
    Bulaşık makinası
    Çamaşır makinası
    Aspratör
    Ütü
    Ketıl
    Saç kurutma
    Fırın
    LCD tv ( ileride alacağım )
    Klima ( ileride alacağım )


  15. Mehmet SEZGİN

    merhabalar , evim için almayı düşündüğüm regülatör hangi tipte ve özelliklerde olmalıdır.
    Evde bulunan cihazlar ;
    KOMBİ
    BİLGİSAYAR
    TV
    BULAŞIK MAKİNASI
    ÇAMAŞIR MAKİNASI
    ASPİRATÖR
    ÜTÜ
    Ufo ısıtıcı
    kullanığımız aletler bunlar gerekli regülatör gücü ve fiyatını mail adresime göndermenizi rica ederim


  16. doğan sain

    merhaba,biz bir aile sağlığı merkezi için acilen regülatör almayı düşünüyoruz.kullandığımız cihazlar;
    14 adet bilgisayar,
    2 adet no-frost buzdolabı,
    12 adet klima ve ampuller.
    voltaj hızımız 180 lere kadar düşüyor,6 kw lık jeneratörümüz mevcut.
    bize uygun regülatörün hangi tipte ve özelliklerde olması gerekir.bilgilendirirseniz seviniriz. kolay gelsin


  17. Mustafa ÇINGI

    selam internetcafe için nasıl bir regülatör almalıyım bilgi verirmisiniz buzdolabı 24 lük klima semaver 22 adet bilgisayar lambalar gibi cihazlar çalışmakta öneriniz ne olur tşkler


  18. yusuf yanar

    hayırlı işler 20 pc bir internet cafe için kaç kw regülatör gereklidir bilgi verirseniz sevinirim


  19. ahmet

    slm ev için nasıl reğülatör almam gerekir kullandığım ciazlar/ 1buzdolabı,1masaüstü bilgisayar,ütü,tv,kombi,fırın, tşkler


  20. MEHMET TAŞDELEN

    1 ADET 30kVA,1 ADET 60kVA VOLTAJ REGÜLATÖRÜNE İHTİYAÇ VARDIR,SERVO VE STATİK OLARAK FİYAT VEÖDEME ŞARTLARININ BİLDİRİLMESİNİ RİCA EDERİM


  21. orhan

    iyigünler 220v – 50hz 2000w lık bir epilasyon aleti için nasıl bir regülatör önerirsiniz fvede fiyatı ne olur ?
    Acele cevap bekliyorum saygılarımla

Bize Yazın

You must be logged in to post a comment.